Gulviva,guldviva,gullviva!

När dagarna känns långa gör vackra blommor sitt och påminner om sommartider.





Appropå gult. Lemoncurd!
Det här receptet blir till lite mer än en liten burk.
Ingredienser
3 st ekologiska citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor

Gör så här

1. Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan( Om du inte vill ha bitar av citronskalet kvar, det vill jag)

2. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.

3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.

4. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

5. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

 

Receptet är Leila Lindholms


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0