En ny passion

Kalljäst bröd visar sig vara fantastiskt.
Man slipper nämligen oroa sig för att degvätskan blivit för varm.
Det här är ett gott recept som jag prövat två gånger.



Nattjästa frukostbullar:
(ca 16 stycken)
Ugn 250 grader

2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
15 g jäst
1 ½ tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl

1. Blanda mjök och vatten och lös upp jästen i lite av blandningen.
Tillsätt salt socker och olivolja
2. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Degen ska inte vara för fast utan så lös att den "segrinner".
3. Täck bunken med bakduk och låt stå och jäsa i kylskåpet över natten.
4. Nästa morgon får man hantera degen försiktigt så att inte all luft går ur.
Använd två skedar doppade i grahamsmjöl för att forma bullarna.
Strö över lite grahamsmjöl och jäs i 25-30 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 7-8 minuter.

Receptet hittade jag i Allers, nummer 30 2009.







Har du något bra brödrecept?


Kommentarer
Postat av: Emma

mmm mmmm!

2010-03-13 @ 14:48:44
URL: http://emmandave.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0