Brödskryt!

Ett rätt anspråkslöst bröd som gjorde susen genom att bli sådära vackert och gott.
Hittade receptet i boken "Brödglädje", kan varmt rekomenderas att låna från närmsta bibliotek.
Inte nog med att det ser ganska anspråkslöst ut och bara ska jäsa en gång, det heter Hemkunskapslimpa.


Bakhanduken har min ingifta faster broderat.


Hemkunskapslimpa
Ugn 275 grader, 1 limpa

Ingredienser:

5 dl vatten
25 g jäst
½ msk socker
½ msk salt
2 msk olja
2½ dl govt mjöl av valfri sort
11½ dl vetemjöl

Värm vattnet till fingertemperatur. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker salt och olja.
Rör sist ner mjölet. Forma degen till en limpa lika lång som en bakplåt och jäs i rumstemperatur 40 minuter.
Grädda i 275 graders värme, längst ner i ugnen i 15 minuter, stäng sedan av ugnen och grädda på eftervärmen i 15 minuter.

I boken står det också att man kan experimetera och pröva lite andra ingredienser, rivna morötter eller så.
Jag gjorde bara som i receptet, man vill ju vara på den säkra sidan att lyckas med ett bröd när det är första gången!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0