Morotsbröd

Ibland bakas det bröd.
Häromsistens så var det morotsbröd. Det är himla saftigt och gott,
men jag får det alltid att krympa inne i ugnen.



Iallafall så smakar det ju gott även om det inte är högt och vackert...


Här är receptet:
Morotsbröd, 2 stora limpor (175 grader i 35 minuter)
eller 24 små bullar (225 grader 18-20 minuter)

Ingridienser:
50 g jäst
59 g smör
5 dl vatten
1½ tsk salt
1 dl vetekli
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl

1. Smält smör, rör ner vattnet och värm till 37 grader
2. Rör ner bunken där jästen är
3. Blanda i salt, vetekli, solrosfrön, linfrön och morötter och rör om
4. Balnda vetemjöl och grahamsmjöl och blanda med degen.

Degen ska vara smidig och inte kladdig,
5. Jäs under duk 30 minuter
6. Knåda och forma till 2 limpor eller 24 bullar och jäs i 20 minuter
7. In i ugnen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0