Fudge

Förra veckan kom ett recept på saffransfudge i tidningen.
Denna veckan blir det tillverkning.

Ingredienser
Tid:Max 30 minuter

2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
75 g vit choklad
1 kuvert saffran

1. Blanda grädde och socker i en stor kastrull. Värm och koka under omrörning cirka tio minuter tills smeten klarar ett kulprov. (Häll en sked smet i skål kallt vatten. Om smeten går lätt att forma till en kula är den färdig).

2. Klä en fyrkantig form, ungefär 10x15 cm, med bakplåtspapper.

3. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner saffran och choklad. Rör tills chokladen har smält helt och häll sedan omedelbart upp den i formen.

4. Låt fudgen stelna och skär den i rutor med vass kniv.

Receptet komme från boken Söta Saker. Hörs ju på namnet att det är bra!

Annat gott jag försökt mig på i december är ingefärskola:

100 gram smör
2 dl socker
4 msk vetemjöl
1 dl sirap
2 msk färsk riven ingefära

Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg det på en plåt.
Blanda alla ingredienser utom ingefära  i en kastrull och värm under omrörning.
När den börjat bubbla ska den koka i fem minuter.
När kolan börjar bli färdig är det dags att riva ner ingefära.
Rör om ordentligt och häll sedan upp smeten på plåten.
Låt svalna en stund och klipper därefter kolan i lagom stora bitar

Det receptet hittade jag hos UnderbaraClara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0